Dette er Gravel

Hva er Gravel Racing? Her skal jeg enkelt fortelle deg det du trenger å vite om den raskt voksende konkurranseformen som blir min hovedsastning i 2020. En disiplin som stadig tiltrekker seg flere World Tour-ryttere.

LES FØRST: Team Green Cycling Norway

Gravel = grus

Ok, dette var kanskje ikke noen overraskelse for deg som bestod engelskfaget på grunnskolen. Å sykle på grus er ikke noe nytt. Det var slik sykkelsporten startet, og de første Tour de France bød på mer grus enn asfalt. Det var grus, lange etapper, en personlig utfordring bare å fullføre.

COL DE GALIBIER: I 1935 måtte rytterne klatre denne utrolige bakken på grus. Litt av en utfordring. (Foto: Du Jeu de la Plus Belle Photo)

I neste blogg forteller jeg hvorfor jeg tror mange lar seg fascinere av Gravel Racing.

Sykkelritt på grus blir i USA kalt Gravel Racing eller Gravel Grinding. En fornorsking kunne vært grusritt eller «grus knusing

Disse rittene er som regel lange og fysisk krevende. Rittene går hovedsakelig eller ubetinget på grus. Kanskje møter du partier med traktor- eller tømmerveier.

DUSTY: Dirty Kanza er det største og mest prestisjefulle grusrittet. (Foto: Dirty Kanza)

Til tross for ujevnt underlag er stort sett hele løypen sykkelbar. Det finnes arrangører som tar noen ganske spenstige friheter, som i Dirty Kanza der du må forsere en elv, eller Rock Cobbler som løypen går innom en persons spisestue!

Det er kanskje litt av sjarmen i Gravel, det skal være minneverdig. Det er få regler, både til løype og utstyr. Det er også få løypevakter og utenom vanndepot og sjekkpunkt er du overlatt til deg selv.

Enkelt å arrangere, enkelt å delta.

GRAVEL BIKE: Sjekk ut Trek Checkpoint

Gravel vokser

Stadig flere vender om fra landeveien til grusen. Blant de mest kjente grusrytterne finner du Ted King og Colin Strickland. Foran årets sesong har Ian Boswell, Peter Stetina og Laurens ten Dam skiftet fokus fra asfalt og til grus. EF Eduacation har deres egen alternative kalender med deltakelse i flere av de største grusrittene i verden.

Økt oppmerksomhet og mer prestisje, det blir stadig vanskeligere å stikke av med de gode premiepengene. Men det er ikke premien som drar folk, det er opplevelsen.

DUSTY: Dirty Kanza er et brutalt og tøft Gravel-ritt. Her ledes feltet av Peter Stetina, foran EF Education. (Foto: Dirty Kanza Facebook).

Gravel samler toppryttere, ivrige amatører og nybegynnere i samme event. Fokuset har alltid vært egenmestring og mangfold, og landeveisryttere fra World Touren som sykler tester Gravel-ritt forteller om en disiplin der de finner tilbake til idrettsgleden og fellesskapet.

I Gravel er alle velkomne, og du konkurrerer på sine egne premisser. Det finnes ulike distanser og vanskelighetsgrader.

Det er en opplevelse. Hver tur er et lite eventyr når du sykler Gravel.

I Gravel er det sosiale og egenmestring i fokus. Dette er fra MTB-rittet Offroad Valdres. F.v. Jonas Orset, Erno Kainulainen. (Foto: Ola Morken)

Gravel i Norge

Interessen for Gravel vokser i Norge, men det er få ryttere og arrangører som virkelig har turt å satse på disiplinen.

Styrkeprøven AS arrangerer Oslo-Mysen med grussektorer. Stadig flere landeveisritt har lagt inn elementer av grus. Noen typiske MTB-ritt har egen klasse for de som ønsker å sykle med Gravel-sykkel eller CX.

NORDSJØRITTET: Dette er at av MTB-rittene som tilbyr mulighet for Gravel bike, men så lenge det kommer i skyggen av MTB-klassen så slår det ikke helt an. (Foto: Jonas Orset)

Norsk grussykling har enda en vei å gå til den statusen den har fått i USA. Kanskje fordi ingen helt har turt å lage dedikerte grusritt som favoriserer de som liker Gravel Grinding med bukkehorn og eventyr?

Jeg tror det kommer, det vedder jeg gård og grunn på.

Har du troen på Gravel?